Building on the ambitions of the City Loop project, PORT designed an inter-generational play landscape in Denver’s West Colfax neighborhood.

Location: Denver, Colorado
Client: Denver Dept. of Parks and Recreation and Public Works
Project Team: PORT; Dig Studio; The Big Sandbox
 

PORT was retained by the City of Denver to develop an inter-generational play landscape in the West Colfax neighborhood of Denver. The project builds on the ambitions of the City Loop project, proposing a highly animated public landscape that is distributed along a mobility circuit running through the existing Paco Sanchez Park.

The Paco Sanchez circuit is anchored by a 2.5 acre community hub at the southern edge of the park that includes an recreation equipment kiosk and comfort station; a demonstration kitchen; community learning gardens; land-form hillocks; and a music bowl stage. Nested in the interior of the play loop are sports courts and athletic fields, while abstract, non-prescriptive play elements animate nodes along the quarter-mile mobility circuit.

The project’s focus is on public health and community building, offering residents and visitors a venue that promotes play for all ages in the broadest possible sense.

PORT_PacoSanchezPark-21PORT_PacoSanchezPark-21
PORT_PacoSanchezPark-22PORT_PacoSanchezPark-22
PORT_PacoSanchezPark-23PORT_PacoSanchezPark-23